

ᲡᲐᲥᲐᲠᲗᲕᲔᲚᲝᲡ ᲞᲠᲔᲖᲘᲓᲔᲜᲢᲘᲡ

361369394933

Ne 551 1996 Frence 23 333049m J. monrenon

ე^{როვნული} უშიშროების კონცეფციის შემმუშავებელი კომისიის შესახებ

უკანასკნელ დროს საქართველოში მიღწეულია გარკვეული დადებითი შედეგები სამხედრო აღმშენებლობისა და ქვეყნის თავდაცვის ორგანიზაციის საკითხებში. შეინიშნება მნიშვნელოვანი პოზიტიური ძვრები საერთო სტაბილურობის, მართლწესრიგისა და კანონიერების დაცვის განმტკიცების თვალსაზრისით.

ეროვნულ უშიშროებ "კავშირებული პოლიტიკური, ეკონომიკური, სამხედრო, მთლიანაო კომწიფოებრივი კურსის, ეროვნული უშიშროების სტრატეგიისა და პოლ კის განსაზღვრის მიზნით:

1. შეიქმნას ერ კლი უშიშროების კონცეფციის შემმუშავებელი კომისია (სია თან ერთვის).

კომისიამ ერთ თვეში შეიმუშაოს და წარმოადგინოს დასამტკიცებლად კომისიის სამუშაო გეგმა, უზრუნველყოს ექსპერტთა ჯგუფების შექმნა სპეციალისტთა თართო მონაწილეობით.

2. ეროვნუ , უშიშროების კონცეფციის შემუშავების დრო განისაზღვროს ერთი წლ⁻¹ კადით.

3. იშნული ბრძანებულების შესრულების კონტროლი დაევალოს ეროვნული ურიშროების საბჭოს მდივანს ნ. საჯაიას.



ეროვნული უშიშროების კონცეფციბს კონცეფციბს კონცეფციბს კონციაცია კონცივი კონცეფციბს კონცეფციბს კონცეფციბს კონცეფცი შემმუშავებელი კომისია

1. ირაკლი მენაღარიშვილი - საქართველოს საგარეო საქმეთა მინისტრი, თანათავმჯდომარე

55

- 2. შოთა კვირაია
- საქართველოს სახელმწიფო უშიშროების მინისტრი, თანათავმჯდომარე
- 3. ირაკლი აბაშიძე

- 4. რევაზ აღამია
- 5. ლევან ალექსიძე
- აჭარის ავტონომიური რესპუბლიკის მინისტრთა საბჭოს თავმჯდომარის მოადგილე, საქართველოს მთავრობაში აჭარის უზენაესი საბჭოს თავმჯდომარის წარმომადგენელი
- საქართველოს პარლამენტის თავდაცვისა და უშიშროების კომიტეტის თავმჯდომარე
 - მთავარი საზელმწიფო მრჩეველი საერთაშორისო სამართლის საკითხებში

სახელობის სახელმწიფო უნი- კერსიტეტის კათედრის გამგე, პროფესორი 12. ალბერტ თავხელიძე - საქართველოს მეცნიერებათა	აკაღემიის პრეზიღენტი, აკაღემიკოსი 13. კახა თარგამაძე - საქართველოს შინაგან საქმეთა მინისტრი	 14. ანზორ თოთაძე - ღემოგრაფიისა ღა სოციოლოგიური კვლევის ინსტიტუტის ისტორიული ღემოგრაფიის განყოფილების გამგე 15. როლანღ თოფჩიშვილი - ივანე ჯავახიშვილის სახელო- ბის ისტორიისა ღა ეთნოგრაფიის ინსტიტუტის მთავარი მეცნიერ- თანამშრომელი 	 16. დავით იაკობიძე - საქართველოს ფინანსთა მინისტრი 17. ფრიდონ ინჯია - საქართველოს კავშირგაბმულობის და ფოსტის მინისტრი 18. ჰენრი კუპრაშვილი - ეროვნული უშიშროების საბჭოს აპარატის საინფორმაციო-ანალი- 	ტიკური განყოფილების უფროსი, მთავარი სახელმწიფო მრჩეველი 19. ჯემალ მანჯგალაძე - რაღიოლოგიის კვლევითი ინსტი-
რ. ნუგზარ ბაბუციძე - ეროვნული უშიშროების საბჭოს აპარატი ს უშიშროების საკითხთა განყოფილების უფროსი, მთავარი სახელმწიფო მრჩეველი	 თეიმურაზ ბასილია - საქართველოს პრეზიღენტის თანაშემწე ეკონომიკური რეფორმების საკითხებში თამაზ გამყრელიძე - გიორგი წერეთლის სახელობის 	აღმოსავლეთმცოდნეობის ინსტიტუტის ღირექტორი, აკაღემიკოსი კალაძე - შოთა რუსთაველის სახელობის ქართული ლიტერატურის ინსტიტუტის განყოფილე- ლიტერატურის განყოფილე-	ბის წამყვანი მეცნიერ- თანამშრომელი 10. ნაირა გელაშვილი - კულტურული ურთიერთობე- ბის ცენტრის "კავკასიური სახლის" დირექტორი	11. ალექსი გერასიმოვი - თბილისის ი. ჯავახიშვილის

- ლიძე	 21. გია ხოღია - ძივიღოიის, ღეთკოატიისა ღა განვითარების კავკასიური ინსტი- ტუტის გამგეობის თავმჯღომარე 28. ვლადიმერ პაპავა - საქართველოს ეკონომიკის მინისტრი 	 29. ირაკლი რეხვიაშვილი - საქართველის ტექნიკური უნი- ვერსიტეტის პოლიტოლოგიის კათეღრის გამგე, პროფესორი 30. ნუგზარ საჯაია - საქართველის პრეზიღენტის 	თანაშემწე ეროვნული უშიშრო- ების საკითხებში, ეროვნული უშიშროების საბჭოს მდივანი 31. ივანე ქობალია - პოლიტიკურ მეცნიერებათა აკადემიის პრეზიდენტი 32. მიხეილ ქურდიანი - ქუთაისის აკაკი წერეთლის	
ტუტის ღირექტორი 20. ლორიკ მარშანია - აფხაზეთის ავტონომიური რეს- პობლიკის მინისადია 1117.1	-ე-ეკე თავმჯდომარის პირველი თავმჯდომარის პირველი მოაღგილე 21. ირაკლი მაჭავარიანი - ქვეყნის უსაფრთხოების პოლიტი- კური პრობლემებისა და კონფ-	ლიქტების მოწესრიგების საკი- თხში საქართველოს პრეზიღენ- ტის პირაღი წარმომაღგენელი, მიმართულების უფროსი		სიტეტის რექტორი, აკაღემიკოსი 24. თამაზ ნაღარეიშვილი - აფხაზეთის ავტონომიური რეს- პუბლიკის უზენაესი საბკოს თავმჯღომარე 25. ვარღიკო ნაღიბაიძე - საქართველოს თავღაცვის მინისტრი

	40. s3ms5		41. სერგო																		
სახელობის სახელმწიფო უნი- 3ე ^{რ სი} ტეტის შემთხვევით პრო-	ცე ^{სთა} თეორიის კათეღრის	პროფესორი	- യി ^{ദ്ന} ുന്പട്ടും പ്രവാന്നം - പ്രവാന്നം	გიური კვლევის ინსტიტუტის	ϗ៰რექტორი	- საქართველოს სახელმწიფო საზღ-	ဒက်ဂါ၊ ဇုပဒ္ဒဂါ၊ ဇူງသက်ကိုသီ၅၆ကိုဂါ၊	თავმჯღომარე	- საქართველოს გარემოს დაცვისა	ຕ [ູ] ໄຫ້ຄົງໄດ້ຕາລູດ ດັ່ງໄນຫຼືດູ່ໃດໃ	მინისტრი	- საქართველოს მეცნიერებათა აკა-	ဇာ ^{gandi} ၅ _{မိ} ကဗ်ကမိရာရ၊ ရော်လိုရဗီ ၅ဇိုရင်	یومشریاراقامشم	- თბილისის ი. ჯაკახიშვილის	სახელობის სახელმწიფო უნიკერ-	სიტეტის სამოქალაქო სამართლის	_{ပိ} ာတ္ပၾက၀ါ ဒိုက်ကဗ္ဘာ္ပါကက်စ	- പ്രായവുർന്നതുറാപം മം ദസ്തം-	პარაკებათა სტრატეგიის საერთა-	
			34. ლეო ჩიქავა	5.		35. ვალერი ჩხეიძე			36. ნინო ჩხობაძე			37. გიორგი წერეთელი			38. സാളന ദ്യാ6ത്രീന്റാ				⁵⁹ . გიორგი ზუციშვილი		

შორისო ცენტრის ღირექტორი, პროფესორი პროფესორი ნღილ ჯორბენაძე - საქართველოს ჯანმრთელობის ღაცვის მინისტრი თ ჯორბენაძე - თბილისის ი. ჯავახიშვილის სახელობის სახელმწიფო სამართლის კათეღრის გამგე, საქართველის მეცნიერებათა აკაღემიის წევრ-კორესპონღენტი